Семејството и пријателите се збогуваа со Исидора Бјелица

Loading...

Писателката Исидора Бјелица почина на 5 август, по долгогодишно борење со ракот, а денес, на 8 август, со почеток во 15:50 часот, се одржа меморијална служба за една од најпознатите српски писатели.

Меѓу првите што пристигна се синот на Исидора, Лав Пајиќ, ќерката Вила Еванселина Пајиќ, сопругот Небојша Пајиќ, како и нејзините родители, мајката Невенка Ѓуровиќ и таткото Димитрија Бјелица.

На меморијалната служба присуствуваа Миломир Мариќ, Кснија Вушиќ, писателката Мирјана Бобиќ Мојсиловиќ, пејачката Светлана Цеца Ражнатовиќ, политичарот Чедомир Јовановиќ и неговата сопруга …

 

loading...