Сеопшто противење на Македонците за промена на името Македонија

Loading...

Повик за сеМакедонско востание предводено од политиката на Мицковски и Заев. Пак патриоти во затвор а политиките за уништување на Македонија успешни. Јас се прашувам едно а треба и секој прав Македонец да се запраша. Зошто се чека организиран повик за протест од ВМРО ДПМНЕ требаше во Мај па испадна Јуни?

Зошто датумот од Мај беше поместен во Јуни? Зошто не организираа протести кога се менуваа името на аеродромот и на автопатот кога се урна споменикот на Ќосето туку баш на 2 Јуни? Свесни сте дека Вмро Дпмне ја призна владата на Сдс за легитимна влада? Свесни сте дека председателот на Вмро Дпмне соработува со Заев и Сдс? Свесни сте дека со поместувањето на датумот за организирање протести само му дава време на Заев да ја исполни тиранската платформа и да го смени името на Македонија уставот и идентитетот на Македонија по барање на Еу и Сад не по барање на Грција? Свеани сте дека и Мицковски и Заев му се пиуни на Бејли и дека мислењето на народот воопшто не му е битно?

Свесни сте дека организирањето протест од страната на Дпмне е договорена работа за замачкување очи на народот исто како што беше догорена работа влегувањето во собрание на 27 Април минатата година дури и полошо? Македонските патриоти да бидат затворени и прогласени за терористи а вистинските терористи ослободени и водичи во власта на Македонија. Ставиле двојазични табли со Македонскиот јазик на второ место. Ќе стават нормално кога некој му го дозволува тоа. Ајде само размислете. Наместо да му забранува на членството да не излегува на само организираните народни протести во Скопје и низ целата Држава да организираше Протести уште пред гласањето на законот за двојазичност дали сега ќе имаше двојазични табли и обележја на инатитуции? НЕ. Ама сега има. Ех Мој Народе МАКЕДОНСКИ до кога ќе спиеш? Убава е песната ДОСТА БЕШЕ РАЗБУДИ СЕ СВЕСТИ СЕ НЕСПИ ТИ. Само прав вистински Македонец ќе ме разбере.

Извор: Facebook страна

loading...