СЕ БАРААТ ИТ СТРУЧЊАЦИ: Платите над 4.000 евра

Loading...

Добри плати нуди Шведска за ИТ стручњаци.
Вработените во овој сектор можат да заработат околу 4.200 евра месечно.
Во Шведска, како и во многу други земји, последниве години има зголемена побарувачка за работници во ИТ секторот.


Жените во овој сектор заработуваат просечно 43.600 круни месечно, а мажите 44.400.
ИТ професионалците кои завршиле постдипломски студии во оваа област, можат да земаат плата од околу 4.920 евра месечно

loading...
Loading...