Се намалува бројот на смртни случаи во Франција

Loading...

Француското Министерство за здравство синоќа објави дека бројот на смртни случаи од новиот коронавирус во таа земја почнал да се намалува во изминатите 24 часа.
Во тој период, 357 луѓе починале во болниците од Ковид-19, за разлика од претходниот ден кога починало 441 лице.
Министерството соопшти дека заклучно со 1 март, 2.189 луѓе починале во домови за нега на стари лица.

loading...