Се плашите од летање со авион?

Loading...

Во 2012 година забележани се 23 авионски несреќи, од кои само 11 со патнички авион, тоа е помалку од десетгодишната статистика која е 34 несреќи.
Шефот на безбедноста на меѓународната авиокомпанија Ginter Meshnig, изјави дека е потребно човек да лета 14.000 години пред да му се случи несреќа.
Покрај оваа статистика, сепак, многу луѓе се плашат од летање со авион.
Па така некои авиокомпании пред летот, за да ги опуштат своите клиенти често знаат да донесат домашни миленичиња како кучиња и мачиња.
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Во 2012 година забележани се 23 авионски несреќи, од кои само 11 со патнички авион, тоа е помалку од десетгодишната ст

loading...