Се слушаа нови бомби за „Титаник“

Ова се материјали за местењето на изборите. Никола Груевски и Никола Тодоров телефонски го информираат новинарот Латас како тече договарањето во ДИК, односно за тоа какви инструкции ќе примат и како ќе се однесуваат нивните членови во оваа комисија.
За приговорите во Струмица и Кичево се одлучувало со спогодба меѓу тогашни членови на ДИК, а сега обвинети за предметот „Титаник“ за изборни нерегуларности во 2013-та на тогашните локални избори.
Тодоров сакал да ја земе Дебарца по секоја цена, а да им се оставело само Ранковце.

Во овој предмет еден од обвинетите е и Само Мијалков.

Loading...