СЗО: КОРОНА ВИРУСОТ нема да исчезне во скоро време!

Loading...

СЗО: КОРОНА ВИРУСОТ нема да исчезне во скоро време!

Д-р Мајк Рајан од СЗО во Женева на прес конференција рече: „Многу мала веројатноста дека вирусот ќе биде елиминиран. Постојат многу специфични услови во кои тоа може да се случи, на пример островските држави, но дури и тие ризикуваат повторен увоз на вирусот. Видовме земји кои успеаја да дојдат до нула, но сепак повторно го внесоа вирусот однадвор. Значи, секогаш постои ризикот“.

 

 

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...