СЗО тврди дека светот може да ја „надмудри короната“: „Сè уште не знаеме како, но знаеме дека вирусот нема мозок“

Loading...

Во време кога светот се бори со еден од најголемите непријатели во историјата, доаѓаат многу необични изјави од луѓето на кои треба да им веруваме најмногу, што би можело да го разниша оптимизмот на граѓаните. Имено, СЗО денес објави дека „короната може да се победи, но ние сè уште немаме начин да го сториме тоа“.

Официјални лица на оваа институција тврдат дека круната може да биде победена.

 – Ковид 19 е брутален по својата едноставност и суровост, но има начини да го надминеме тоа – изјавија претставници на СЗО.

Тие појаснија дека додека научниците работат на пронаоѓање на вакцината, луѓето треба да работат на прекинување на ланецот на трансмисија.

loading...