Сигурно не ви се допаѓа како мириса, но толку е здрав што мора да јадете лук

Loading...

Конзумацијата на лук два пати седмично значително го намалува ризикот од страшни болести како рак на белите дробови.
Кинески научници докажале дека возрасните кои редовно конзумираат свеж лук имаат 44% помали шанси да развијат карцином на белите дробови. Треба да се напомене, дека дури и да пушите и да пиете, јадењето лук го намалува ризикот со 30%.
Околу 40.000 луѓе годишно се со дијагностициран белодробен карцином во Англија. Пушењето е причина за 80% од случаите, каде секој петти успева да преживее после поставувањето на дијагноза.
Лукот исто така може да го заштити вашиот организам од карциногени тумори како рак на дебелото црево и други.

loading...
Loading...