Сите ја фрламе без да знаеме колку е здрава: Што содржи семката на авокадо?

Loading...

Сите ја јадеме внатрешноста на авокадото, а ова е одговорот на прашањето што има семката.
Во неа има 70 посто аминокиселини, со нив се намалува холестерол, се спречуваат срцеви болести.
Помага и за проблеми со штитна жлезда.
Може да ја одвоите кафеавата кора и да ја јадете, но знајте дека вкусот не е пријатен, иако е здрава.

loading...