Скопје денеска е 11-ти најзагаден град во светот

Loading...

На листата на air visual, Скопје денеска е на 11 место.
Главниот град денеска е 11 најзагаден град во светот.
Освен Скопје, високо загаден воздух денеска дишат и тетовци, кумановци, битолчани. Струмица е средно загадена, а во сите други општини полесно се дише. Ова може да се заклучи од податоците од мерните станици на Министерството за животна средина.

loading...
Loading...