Скопје на второ место во светот-по загаденост

Нешто пред пладне Скопје беше на второ место по загаденост во светот. Со индекс на загадување од 164 граѓаните не дишеа, туку буквално се гушеа. Состојбата е полоша само во Дака во Бангладеш.

Во 7 часот утрово најзагадено било во Карпош, кај Ректоратот и во Центар, додека воздухот не бил високозагаден во населбите Гази Баба и Лисиче.