Скопје повторно меѓу најзагадените градови во светот

Loading...

Се враќаме на негативниот врв по загаденост во светот. Скопје вечерва е девети најзагаден град во светот според бројките што се измерени. 
Мерните станици ширум земјата покажуваат дека моментално кај Ректоратот при УКИМ во Скопје се измерени рекордни 581µg/m3.
Не дека и другите наши градови стојат подобро. Ситуацијата е алармантна.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...