Славјанка Петровска ја презема функцијата министер за одбрана

Денеска во кругот на Министерството за одбрана се одржа свечено примопредавање на функцијата министер за одбрана.
„Пред мене стои сериозен предивзик, да го сочувам она што досега е постигнато и да бидам политички двигател во процесите што ни претстојат“, рече новата министерка за одбрана, Славјанка Петровска, која денеска и официјално ја презеде функцијата од нејзината претходничка, Радмила Шекеринска.
Шекеринска доби плакета како признание за придонесот во Армијата на Република Северна Македонија.

Пронајдете не на следниве мрежи: