Сладолед, лута храна, сокови не консумирајте пред пливање!

Loading...

Производи, кои не треба да ги консумирате пред пливање се:
Сладолед – потрошувачка на храна со висока содржина на масти пред пливање може да предизвика проблеми со подуен стомак и непријатност, а сладолетот тогаш е виновен за тоа.
Лута храна – со оглед на тоа дека телото најмногу е во хоризонтална положба, додека плуватте, рефлуксот и киселините можат да претставуваат проблем, а таа храна може уште повеќе да го влоши овој проблем.


Овошни сокови и газирани пијалаци – соковите можат да предизвикаат грчеви и проблеми со стомакот, а тоа ќе го отежни пливањето.
Целер – потрошувачката на целер ја зголемува опасноста од штетните ултравиолетови зраци.
Кафе – потрошувачка на кафе и енергетски пијалоци може да предизвика дијареа и непријатност, додека сте во вода, а постои можност и да се почувствува дехидрација.

loading...