Следниот викенд ќе биде продолжен – петок неработен ден

Loading...

Согласно Законот за празници, наредниот петок, 11-ти Октомври, кога се одбележува Денот на народното востание, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. Ова значи дека следниот викенд ќе биде продолжен, со еден ден плус за одмор од секојдневните работни обврски.
Овој месец има уште еден државен празник, 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, кој исто така ќе биде неработен за сите граѓани.

loading...