Следниот понеделник е неработен ден за Србите во Македонија

Loading...

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2020 година (понеделник), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија.
Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.

loading...