Словенечкиот шеф на дипломатија Миро Церар во посета на Македонија

На покана на министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денес во официјална посета на Република Македонија ќе престојува потпретседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Словенија, Миро Церар.
“На средбата предвидено е да бидат разменети мислења за севкупните билатерални односи меѓу двете пријателски држави, како и за можностите за зајакнување на соработката во повеќе области од заемен интерес“, информираат од МНР.
Двајцата министри ќе присуствуваат и на свечен настан по повод отворање на новите простории на Амбасадата на Република Словенија во Република Македонија.

Loading...