Словенија окована во снег

Loading...

Поради обилните врнежи од снег кој наврнаа во претходните две вечери во Словенија повеќето патишта се непроодни, додека сообраќајот на автопатиштата е отежнат и местимично е во прекин поради расипани возило.Новиот педесетина сантиметри снег придонесоа од сообраќајот да бидат исклучени товарните возила и камионите со приколки.Метеоролозите најавуваат за денеска нови снежни врнежи, кои се очекува да ја зголемат снежната покривка за уште петнаесет сантиметри.На некои гранични премини со Хрватска сообраќајот е затворен, а сообраќајната полиција ги повика граѓаните берза поголеми причини да не тргнуваат на пат.
МакфаксПоради обилните врнежи од снег кој наврнаа во претходните две вечери во Словенија повеќето патишта се непроодни,

loading...
Loading...