Снег во Хрватска, на крајбрежјето бура- на прагот на пролетта еве какво време не очекува во Македонија

Loading...

На прагот на пролетта, во хрватски Горски Котор паѓа снег, патиштата се влажни во поголемиот дел од земјата, а крајбрежјето е зафатено од бура.
Снег има и во некои пониски предели, како во зимскиот период.
На поголемиот дел од патиштата во Горски Котор и Лика сообраќајот е забранет за возила кои немаат зимска опрема и за камиони.


Додека во Хрватска врне снег во Македонија нема место за паника, бидејќи вистинската пролет штотуку пристигнува, еве какво време не очекува до крајот на месецот.

loading...