Снег наврна во регионот – метеоролозите информираат кога да очекуваме големо заладување

Loading...

Невообичаена е појавата зимата толку рано да пристигне во северните и во североисточните предели од Европа и веќе истата донесе интензивни снежни врнежи. Снег деновиве наврна и на европските и на италијанските Алпи каде на некои места снежната покривка веќе иснесува и половина метар.
Снег падна и на словенските како и на бугарските планини за време на изминатиот студен бран кој од многу неодамна ја зафати Европа и Балканот.


Сепак следната недела нов студен зимски удар ќе ја зафати северна и североисточна Европа и истиот ќе се спушти и во делови од централна Европа. Иситиот ќе го почувствуваме и ние со позначителен пад на температурите на воздухот како и со северен ветер. Во северните и во североисточните предели од Европа повторно очекуваме поинтензивни снежни врнежи а интензивни снежни врнежи се очекуваат и на Алпите. Да напоменеме дека сето ова е поради постепениот пад на температурите на земјата и значителното намалување на озонската дупка.
Сето ова доведува до подолги и многу поостри зими со многу повеќе на врнежи од снег. Ваквите појави и тоа како ни се случуваат а тоа можат да го приметат и самите граѓани.
Ваквата тенденција на падот на температурата на земјата ќе продолжи и понатаму.

loading...
Loading...