Сомнителни огласи за работа

Loading...

Колку и да изгледаат привлечни, некои од огласите за вработување, можат да бидат вистински замки. Затоа внимавајте на следниве моменти:
Интервју доцна навечерНекои фирми навистина ги организираат интервјуата за работа со своите кандидати доцна попладне или навечер, поради тоа што имаат голем број пријави, па ги распоредуваат во текот на целиот ден. Исто така, директорите на некои фирми не се во можност да одржуваат интервјуа во текот на работниот ден, па ги поместуваат по работното време. Ова е најчесто случај со големите фирми. Сепак, доколку фирмата не ви е позната и не сте сигурни за што всушност се работи, земете некого со вас на интервју, барем да ве чека пред канцелариите. Особено ако тоа ви помогне да отидете посталожени на тој важен разговор.Интервју во приватни станови
Повеќе на следниов ЛИНК
 Колку и да изгледаат привлечни, некои од огласите за вработување, можат да бидат вистински замки. Затоа внимавајте на

loading...
Loading...