СОНК со предупредувачки штрајк за повисоки плати

Loading...

Синдикатот за образование, наука и култура-СОНК денеска организира предупредувачки штрајк во сите основни и средни училишта , бидејќи со Министерството за образование не е постигнат договор покачувањето на платите на наставниците да биде колку што е зголемена минималната плата во државата, односно до 25 проценти.


Настава ќе има од вторник. СОНК овој месец ќе очекува преговори со МОН за да најдат заемно прифатливо решение, а ако го нема до крајот на месецов, можно е да организира генерален штрајк.

loading...