СОНК со штрајк ќе го продолжи летниот распуст!?! (ВИДЕО)

Loading...

Синдикатот за образование ќе им го продолжи летниот распуст на учениците најмалку за еден ден. Како што соопштуваат од Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК), по долги преговори со Министерството за образование и наука и Владата, а под притисок на членството донеле одлука на 2 септември, кога почнува новата учебна година да стапат во предупредувачки штрајк.
Изјава од СОНК објави порталот “Работник“.

loading...