Софија не смее да влезе во градинка оти со изгледот ги плаши другите деца

Loading...

Двегодишната Софија Захарова е родена со деформиран череп, а на нејзините родители им било кажано дека таа би требало да направи операција пред да аплицираат за друго место.
Операции за девојчето биле одложени и експерти предупредиле дека ако не започне да се дружи со други деца, тоа ќе има влијание врз нејзиниот развој.
Прстите на нозете и на рацете на Софија биле споени. Засега не се знае поради што е тоа така.
Семејството тврди дека не земаат никакви бенефиции од државата за Софија.
Психологот Екатерина Белан вели:
-Колку порано почне да се дружи со други, полесно ќе биде ѝ да се справи со нејзината состојба. Колку повеќе време поминува со други лица, толку полесно ќе го прифати своето.

loading...