Со емотивна порака покажа колку реално е силно мајчинството

Loading...

Објавила фотографија која е снимена три дена по раѓањето на нејзиното второ дете, ќерката Бела.
Како што вели, фотографијата е резултат на исцрпеноста што ја почувствувала кога првпат останала сама дома со две деца и се соочила со обврските околу новороденчето и тригодишниот син Лукас.
„Ако подобро погледнете, ќе видите дека солзи ми течат низ образите. Малку драматично, знам, но ова е реалност на многу мајки“, напишала.


„Двајцата спијат, ама Лукас само што го имаше најголемиот излив на бес, јас само седев и плачев и не бев ни физички ни психички во состојба да му помогнам. Чувствувам вина, исцрпеност и умор“, додала и рекла дека тоа се помалку пријатните моменти од мајчинството за кои никој не зборува.
„Но токму тие моменти ни даваат сила и нè прават поотпорни. Тешките времиња се најдобрите учители и ако успеете да го поминете тоа во текот на првите денови, месеци и години на мајчинство, тогаш можете сè“, порачала.
За да ја објави фотографијата се одлучила поради совршените фотографии од мајки и деца кои постојано се објавуваат.

loading...
Loading...