Со помош на овој тест дознајте колку долго ќе живеете

Loading...

Томас Пелс е 56 годишен геријатар од универзитетот во Бостон, кој изработил едноставен тест, што ќе ви открие колку долго отприлика ќе живеете. Сè што треба да направите е да дадете одговори на следните шест прашања, но и да размислите малку за тоа што ви препорачува Томас преку истите.

Имено, никогаш не е доцна да престанете да се потпирате на евентуалните фамилијарни гени и да се решите од лошите навики.

  • Ако сте маж, започнете го тестот како  да сте наполниле 86 години, а ако сте жена имајте на ум дека моментално имате 89 години.
  • Дали сте смирена личност која добро го поднесува стресот? Ако сте, на бројката која Перес ја одредил додајте пет години, ако не, одземете пет.
  • Дали некој од членовите на вашата фамилија дочекал 95 години? Ако одговорот е потврден, додајте 10 години, ако не е, немојте ништо да одземате.
  • Вежбате ли пет пати неделно најмалку половина час? Ако вежбате, додајте пет години, ако пак не вежбате, одземете пет.
  • Го вежбате ли мозокот? Решавате ли разни крстозбори, содоку, математички задачи? Ако одговорот е да, додајте пет години, ако не, немојте ништо да одземате.
  • Дали вашата исхрана е таква преку која одржувате здрава тежина? Ако е не додавајте ништо, а ако не е, одземете си пет години.
  • Дали сте пушач? Ако сте одземете 15 години, а ако не сте, не додавајте ниту одземајте.

А сега, откако сте дале искрени одговори на сите прашања, погледнете го конечниот број. Тоа е бројот на свеќичите кои ќе ги дочекате!?

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...