СПОЕНИОТ ВИКЕНД НАПРАВИ ХАОС: Меѓузоната на граничните премини Богородица и Евзони полна со возила

Loading...

Од дежурната гранична служба за МИА рекоа дека за излез од земјава се чека од 15 до 20 минути поради обавување на задолжителната проверка на документите, но и тоа дека чекањето го диктира грчката страна поради која во моментот е бавна во обавувае на формалностите поради што двете граници се споени со возила.


Нашите гранични службеници не можат да проценат колку време е потребно да се мине грчката граница, но затоа потврдија дека на наша страна во моментот функционираат пет сообраќајни ленти за автомобили и една за автобуси и камиони.
Моменталната состојба на границите во Македонија можете да ги погледнете

loading...
Loading...