Србија забрани промет на млеко од 27 фарми и 46 домаќинства

Loading...

Министерството за земјоделство на Србија објави во средата дека превентивно забрани пуштање во промет на сурово млеко од 27 фарми и 46 семејни домаќинства.

Оваа мерка е донесена по вонредните контроли, кои и натаму е во тек, а заради постоење на сомневање во начинот на исхраната и квалитетот на сточната храна.Дел од млекарите пријавиле до ресорното министерство дека мострите од млечните производи од нивните фарми ги земале неовластени лица, кои не поседувале соодветна легитимација за ветеринарен инспектор.
Макфакс
Министерството за земјоделство на Србија објави во средата дека превентивно забрани пуштање во

loading...