Срдечна средба на Мицковски и Али Ахмети која заврши со гушкање и намигнување

Loading...

Во оваа пригода да истакнеме дека ваква срдечност, расположение и насмевки ретко се гледаат на македонската политичка сцена. Очигледно изјавите на Мицковски дека сака да учи од Али Ахмети кај вториов создале потреба да ги прифати ученикот. 
Но, да се потреситиме Али Ахмети ја предводеше терористичката УЧК која посегна по теротиријалниот интегритет на Македонија, и по животите на одбрамбените структури. Во конфликтот од 2001 дадовме околу 100 жртви и имавме околу 500 инвалиди. Токму од „учителот“ Аљи. За тоа постојат сведоштва. Се разбира може некој сака да се заташка се тоа. За да се добере до премирската фотеља. Легитимно. Во ЈАКОБИНСКИ стил. 
Но нели ви е греота за народот што изгина и за семејствата што се зацрнија? Огичледно не… Жално. 

loading...