Ставете лук во устата, еве за што ќе ви помогне ова

Loading...

Лукот, освен што лекува настинки и грип, тој е мошне употребувана билка во многу други здравствени ситуации.
Една кинеска метода говори да земете парче лик и секое утро да го ставите во уста и држите околу 30 минути. Ефектот е зачудувачки. Преку плунката ефектот на лукот достигнува до крвта и ги чисти крвните садови, а со тоа и усната шуплина, а со тоа и непцата ќе престанат да ви крварат.
Херпес
Вирусната инфекција на устата, на кожата или на гениталиите добро позната како herpes simplex е мошне непријатна појава. И неа ќе можете да ја излекувате доколку на болното место ставите лук и го оставите да дејствува околу десетина минути. Постапката можете да ја правите неколку пати во денот.

loading...