Ставете сол на неколку места во вашиот дом: Кога ќе го дознаете зошто, нема да се мислите

Loading...

Луѓето го сакаат мирисот на солен воздух, а многумина веруваат дека истиот може да ја елиминира токсичната енергија од просторот.
Понекогаш просторијата, покрај физичкото чистење, бара малку духовно чистење, а истурање сол во аглите на собата е ефикасен начин да се направи токму тоа.
Многу култури ширум светот користат сол за да го благословат просторот и да ги избркаат негативните сили.
Јапонските борци не го започнуваат својот натпревар сè додека не се истури сол во рингот, за да го отстранат лошото расположение, а католичките свештеници ја користеле солта за време на егзорцизмот.


Како да користите сол за чистење на вашиот дом?
Што се однесува до видот на солта што се користи, секоја сол, освен индустриска, може да биде корисна. Истурете сол во аглите на вашиот дом, веднаш до најчесто користените врати или веднаш до прозорците.
Важно е да ја оставите да стои неколку дена, за да може да делува како магнет за негативната енергија. Оваа сол не е за консумирање, па во никој случај не дозволувајте вашите миленичиња да ја јадат.
Солта не е одлична само за спречување на негативните мисли и лошите вибрации, туку и за несаканите гости – пајаци. Поточно, солта може да биде одличен природен начин да ги избркате пајаците од вашиот дом.
Се препорачува да направите раствор од сол и вода и да ги испрскате областите каде се сомневате дека може да има гнездо на пајаци.

loading...