Старо народно верување: Оваа појава ја претскажува иднината

Loading...

Колку пати сте слушнале само „мрдни се од место“ или „тропнете во дрво за да не чуете никакво зло“? Следното се некои од понеобичните и со децении стари народни верувања во кои повеќето луѓе, без разлика дали сакаат да признаат или не, сè уште веруваат.

1. Не оставајте недопиени пијалоци на гости, им оставате расправија во куќата.

2. Кога ластовичката гради гнездо на покривот на куќата, во таа куќа ќе дојде мир и спокој.

3. Она што сонувате за првата вечер во вашиот нов стан ќе се оствари. Исто така, кога за прв пат спиете во туѓ кревет, запомнете што сонувавте, тоа ќе се оствари.

4. Ако нешто лошо ви се случи рано наутро, не започнувајте ништо важно тој ден.

5. Каде што масата се ниша, во таа куќа жената го има главниот збор.

* * * * Следете не на Фејсбук. * * * * Имаме интересни содржини секој ден, сите не се објавуваат на сајтот!!
loading...
Loading...