Стевчо Јакимовски: Ќе победиме, не ви се плашиме

Лидерот на ГРОМ и поранешен градоначалник на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски утрово беше пpивeдeн и изведен пред судија од претходна постапка, а Судот треба да одлучи за coмнеж дека сторил кpивично дело злоупотреба на службена положба и овластување.
Ексградончалникот на Карпош и лидер на ГРОМ, Стевчо Јакимовски, со кренати два прста во знак на победа (ВИКТОРИЈА) излезе од старата зграда на Основниот суд Скопје 1 за да биде префрлен во новиот објект на Кривичниот суд. Додека полицајците го пренсеуваа од едната во другата зграда каде што ја чека одлуката на Судот дали му биде одреден притвор, Јакимовски им рече на насобраните новинари:
– Ќе победиме, не ви се плашиме.