Стотици дронови приредија спектакл над Кина (ВИДЕО)

Loading...

Кинеската компанија за производство на дронови, EHANG го обои ноќното небо со 1.374 летала кои во воздух менуваа бои и го соборија Гинисовиот рекорд на машини во воздух во исто време. Перформансот се одржа над туристичкиот град Шиан во североисточниот дел на Кина. Беспилотните летала истовремено полетаа од старите градски ѕидини. Погледнете го видеото

loading...
Loading...