Струмица вечерва дише канцероген отров, и Скопјани се гушат

Mерните станици кои го мерат загадувањето во Македонија вечерва покажуваат алармантно ниво на загаденост.
Загаденоста на воздухот исклучително висока вечерва е во Струмица каде се измерени 425 µg/m3 ПМ10 честички.


Високо ниво на загаденост вечерва има и во Скопје, во Лисиче мерните станици покажуваат дека загаденоста на воздухот е 406 µg/m3 ПМ10 честички.
Потоа следат Кавадарци каде се измерени 328 µg/m3, Тетово 308 µg/m3, Гази Баба 303 µg/m3 и Ректорат високи 293 µg/m3.

Пронајдете не на следниве мрежи: