СУДОТ ОЦЕНИЛ ДЕКА СЕВЕРИНА Е НЕМАРНА МАЈКА: Не го однела синот на училиште 46 дена?! Ова се причините поради кои таа го загуби старателството

Врховниот суд во Хрватска целосно му го врати старателството на малолетниот Александар Поповиќ на неговиот татко, бизнисменот Милан Поповиќ , што значи дека целосно и е одземено старателството на хрватската пејачка Северина .

Откако Жупанискиот суд во Сплит донесе одлука во август 2021 година старателството на малолетниот Александар да го подели „на половина“ меѓу таткото Милан Поповиќ и мајката Северина Вучковиќ, новата пресуда на Врховниот суд открива дека Поповиќ повторно го презема целосно старателството без да го дели со мајката Северина.

– Ваквата одлука на Врховниот суд е донесена единствено затоа што во 2019 година, кога детето било трето одделение, не одело на училиште 46 дена, туку било на турнеја на Северина, па таткото, подоцна, кога го доби детето, ангажирал момчето да не изгуби година – изворот на приказната продолжува да наведува:

-Кога сето тоа го разгледа основниот суд, пет судии едноставно гласаа дека нема друга опција. Од друга страна, на Северина не и беше одземено старателството, но судот и го намали деновите на пејачката. А зошто судот и ги намали деновите на Северина со детето – само затоа што во еден период не го однела детето на училиште 46 дена и совет од пет судии оценил дека Северина била несовесна мајка затоа што не го однела синот на училиште за 46 дена – заклучува изворот.

Инаку, од пресудата се гледа дека никој од вештаците во случајот Поповиќ-Вучковиќ не бил сослушан, туку судот ги поседувал писмените наоди и мислења на вештакот. Обвинителот немаше забелешки на истото, а обвинетиот се спротивстави на наодот и мислењето, што секако влијаело на исходот на овој случај.

Пронајдете не на следниве мрежи: