Султанот Сулејман на средба со Ердоган

Loading...

На сите нам познатиот султан Сулејман, реши да ја искористи својата слава за некако да помогне, па иако претходно беше целосно политички неактивен, актерот Хапит Ергенч сега се вклучи во кампањата за спротивставување на режимот на Ердоган за градење згради на местото на паркот Гези.
Изгледа на актерот воопшто не му се допаѓаат идеите на премиерот на Турција, бидејќи тој е постојано во првите редови на сите демонстрации. Неговиот став е дека Турција е земја во која се почитуваат човековите права, но и правото на поинакво мислење.
Многу од неговите фанови му се налутија, па му препорачуваат да не се занимава со вакви работи, бидејќи тој не можел ни сопствената жена да ја задржи на снимање, го изневерила. „Сулејман“ е интелектуалец и не потпаѓа на вакви провокации, па често ја носи и својата сопруга на демонстрациите.
На сите нам познатиот султан Сулејман, реши да ја искористи својата слава за некако да помогне, па иако претходно беше

loading...
Loading...