Тажна вест: Почина Бранко Јаневски, претседател на СДПМ

Loading...
По кратко и тешко боледување почина претседателот на Социјал Демократската Партија (СДПМ), Бранко Јаневски. До крајот на својот живот тој ја извршуваше функцијата претседател на Социјал Демократската Партија (СДПМ), беше борец за подобар развој на демократијата и особен развој на општествениот, политичкиот и економскиот живот за општото добро на граѓаните. Бранко Јаневски беше позната личност на македонската јавност, сопруг, пожртувувам татко, дедо, пријател…соопшти СДПМ.
Последна почит ќе му биде одадена во сабота на ден 31.08.2019 година, со почеток од 10.00 часот во капелата на гробиштата во Бутел, Скопје.
loading...