Тажна слика утрово во Милано: Бисерот на градот е празен, туристите веќе со месеци немаат стапнато тука поради пандемијата

Loading...

Сигурно многумина се прашуваат како ли изгледаат едни од најпознатите туристички атракции во Европа откако е воведена забраната за движење поради пандемијата со коронавирусот.
Ова утро познатата катедрала Дуомо во Милано речиси е празна, а сликата покрај дождливото време таму е тажна.
Бисерот на Милано ова утро е речиси осамен, а од време на време поминуваат само тамошните жители на градот, додека туристите само преку фотографии се присетуваат на посетата на овој град и плоштад.

 

loading...