ТАСЕВСКИ ДО МЕЏИТИ: Пола од вас сте со купени дипломи од Мала Речица, Косово и којзнае од каде- па после се чудите што метрологија не е исто со метеорологија

Актерот Сашо Тасевски без влакна на јазикот, на својот фејсбук профил излезе со став за актуелните случувања во здравството, кога од директорското место беше сменет кардиологот Сашко Јовев.
„А бе Меџити кој од вас министрите или директори од вишата раса имате резултати како министри?

Можеби ти?
Кој од вас е ставен министер од Али зашто бил способен како стручњак од полето со кое ќе министерува.
Пола од вас сте со купени дипломи од Мала Речица Косово и којзнае од каде. Па после се чудите што метрологија не е исто со метеорологија.
Има професори, зборуваат како полагате на медицина со нула знаење, само што истите немаат муда да излезат јавно да кажат. Тие ќе го вратат од испит таквиот од вашите кој е дрво, ама ќе оди кај друг професор и тој ќе му пише осмица у индекс. Па дури и десетка. Е така полагате. Како виша раса нели? И после ги вработувате тие дрвата во клинички центар да лечат луѓе. Пу јазк. Маме ебавте на се што допревте со вашите етнофашистички аршини за вредност

И ти најде да збориш за резултати на некој лекар кој цел живот бил тоа.
Кое од министерствата што ги водите цвета?

Држава дали цвета под ваша управа?За што збориш бе?
И кого разрешуваш?
Подобро машки излези и кажи а бе Албанец треба да ставиме на местото на лекарот Македонец.
Тоа е кваката.
Не паламуди дека бил мрза и не знаел да работи.
Не бе, ти знаеш?
Станувате неподносливи. Вашето самоволие станува епско.
Не знам зошто уште ќутиме.“

читајте пулс24
Пронајдете не на следниве мрежи: