Тереза Меј не се откажува од спроведување на Брегзитот

Loading...

Британската премиерка, Тереза Меј изјави дека е решена да го спроведе Брегзитот и ги повика пратениците да ја поддржат спогодбата која Парламентот два пати ја одби.
– Се надевам искрено дека пратениците ќе ја поддржат спогодбата за која преговарав со Европската Унија, рече премиерката, која вчера побара од Унијата одлагање на датумот на почетокот на Брегзитот кој е предвиден за 29 март. Лидерите на ЕУ денес за тоа ќе расправаат на дводневниот самит во Брисел.

loading...