Тестенините секогаш е ставаат во ваква вода – Нема да се лепат и кршат

Loading...

Тестенините се варат во врела вода, но важно е таа да биде веќе овриена.
Имено, тетенините имаат скроб кој ги прави лепливи во ладна вода, а во врела тие не е лепат една а друга.
Така нема да ви се распаѓаат и кршат тестенините.

loading...