Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?

Loading...

Логичното размислување е многу корисна вештина благодарение на којашто често во животот можете да си помогнете во разни ситуации. Тоа подразбира набљудување, концентрација и понекогаш, помнење. Можеби изгледа комплицирано, но всушност не е со оглед на тоа што логиката може да се тренира. Па ајде малку „логичен“ тренинг.


Тестирајте ја вашата способност за забележување: Која жена е бремена?
Погледнете ја сликата внимателно. Која од овие жени мислите дека очекува бебе. Зошто?
Помош: Анализирајте ги деталите. Истражете ги сите жени. Се одлучивте за вашиот одговор? Сигурни сте? Последна шанса… ОК, може.

 

 

 

 

 

 

 

 

Решение: Точниот одговор е жената со реден број 2

 

 

 

 

 

 

loading...
Loading...