Тетово најзагаден град во Македонија, Карпош во Скопје

Loading...

Загадувањето на возудхот утринава е најголемо во Тетово.
Таму податоците од мерните станици покажуваат 105 ПМ честички, а градот Битола е втор на листат, со измерени 75 ПМ.
Од скопските општини утрово најзагаден е Карпош со 72 ПМ 10 честички на метар кубен, а потоа Центар со 71 и ректорат со 60 ПМ честички на метар кубен.
Загаденост утринава покажуваат мерните станици и во Кочани, додека загадена е речиси целата земја.

loading...
Loading...