Тие се најстариот брачен пар на светот

108 годишниот Масао Матсумото и неговата сопруга 100 годишната Мијако официјално се најстариот брачен пар на светот и прославија 80 години брак.


Парот кој вкупно има 208 години се венчал далечната 1937 година, а податокот го потврди и Гинисовата книга на рекорди.
Стогодишната Мијако тврди дека за тоа е заслужна она, односно нејзиното трпение.