Торта со малини која не се пече, ама се памти

Loading...

600 г мелени бисквити
1 кг шлаг
литар минерална вода
2 чаши кисела павлака
600 г малини
Шлагот изматете го со минералната вода, додадете ја киселата павлака и матете додека смесата се соедини. Поделете ја на три еднакви делови, во првиот додадете ги бисквитите и нанесете во калап. Во вториот дел додадете ги малините и нанесете го врз првиот дел. Во третиот дела не додавајте ништо, нанесете врз првите два два дела и изладете.

loading...