Тојота го претстави новиот концепт на електричен автомобил

Loading...

Тојота го претстави новиот концепт на електричен автомобил, именуван како „ME.WE“.Новиот концепт на Тојота го придвижува електричен мотор кого го напојуваат батерии под подот. Структурата на автомобилот е од алуминиум на кој се закачени полипропиленски плочи, па вкупната тежина на возилото изнесува само 750 килограми.Полипропиленските плочи целосно се рециклираат, што е последица на напорите на Тојота да не делува штетно врз околината ниту при производството на своите возила. Во согласност со ова, во изградбата на подот на „ME.WE“ е користен бамбус.Покрај тоа што се рециклираат, полипропиленските плочи можат лесно да се менуваат што овозможува широк спектар на опции за персонализација на овој автомобил кој по својата форма е направен во исто време да биде пикап, градски автомобил и кабриолет.
 МакфаксТојота го претстави новиот концепт на електричен автомобил, именуван како „ME.WE“.Новиот концепт на

loading...