Тој е најбогатиот музичар од Екс-Ју, има преку 30 недвижнини, а ќе ви се заврти во главата каде сѐ Брего има вили и колку вредат!

Loading...

Поранешниот фронтмен на најпопуларната рок група „Bijelo dugme“, а сегашен водач на „Orkestra za svadbe i sahrane“, Горан Бреговиќ, важи за еден од најбогатите Срби, а се проценува дека неговото богатство вреди 35 милиони евра.
Имено, како што тврдат неговите соседи, Бреговиќ има околу 15 куќи само во Белград, од вкупно триесет и кога ќе остане во Србија со своето семејство, тој живее во луксузна вила на Сењак опкружен со висока ограда и далечинско- контролирана врата од гаража.
Музичарот купи зграда од 550 квадратни метри во Загреб во 2005 година, која ја изнајмува годишно за 5.500 евра и ја купи од Хрвоје Шариниќ.
Секоја вила на Горан Бреговиќ се проценува на најмалку еден милион евра. Тој има имот од 450 квадратни метри на Јахорина, две куќи во Пераст и дом за стари лица, во кој има инвестирано нешто повеќе од милион евра, потоа вили во Париз, Истанбул итн.
Според медиумите, Новак Ѓоковиќ е „тежок“ 220 милиони долари, Горан Бреговиќ и Здравко Чолиќ со по 20 милиони, а легендарниот Владе Дивац заработи 45 милиони долари.

 

loading...