Трамп прогласи вонредна состојба во САД поради коронавирусот

Претседателот на САД, Доналд Трамп прогласи вонредна состојба во земјата поради ширењето на новиот коронавирус. Во своето обраќање тој истакна дека ќе распредели 50 милијарди долари за борба против Ковид-19 … Продолжи со читање Трамп прогласи вонредна состојба во САД поради коронавирусот